6 Kasım 2017 Pazartesi

Oto Aksesuar Üretim Prosesi - KOLAYLI SPIDER AUTO ACCESSORIES



Diğer videolarımız için YouTube butonuna tıklayın !


Kolaylı Otomotiv, 1993 yılında kurularak otomotiv sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. 1995 yılında polyester aerodinamik ürünlerinin satışına başlamıştır. Kolaylı Otomotiv, geen talepler doğrultusunda üretim kapasitesini arttırarak gelişiminin ilk adımlarını atmıştır.

Üretimini yaptığı " SPIDER® ” marka ürünlerle önce Türkiye genelinde daha sonra yurtdışında gerçekleştirdiği satışlarla hem büyüme kaydederek hemde marka imajını yaygınlaştırarak Kolaylı Otomotiv olarak otomotiv sektöründe ilerlemeye açık, ciddi yatırımlar yapan, kaliteden ödün vermeyen, ülkemize katma değer yaratan lider bir marka haline gelmiştir.

Sektördeki gelişmeler, müşteri ağının büyümesi ve artan talepler, Kolaylı Otomotiv’i her geçen gün yatırım yapmaya ve geliştirmeye yöneltti. Hedeflenen ürün kalitesine, hizmet ve müşteri memnuniyetine ulaşabilmek için 2006 yılı başında 6500m2 kapalı alan 5000m2 açık alana sahip yeni firma binasını hizmete açmıştır.

Kolaylı Otomotiv 2006 yılından itibaren gerçekleştirmeye başladığı aşamalı yatırım planı çerçevesinde sırasıyla önce paslanmaz krom aksesuar konusunda; üretim bandını ve kalıphaneyi devreye alarak üretime başlamıştır. Sonrasında ise alüminyum ve paslanmaz koruma barların üretimi için gerekli olan makine parkurunu gerçekleştirerek üretim aşamasına geçmiştir. Global teknolojinin bir parçası olmak, değişen dünyada farklılaşan müşteri taleplerine doğru cevap verebilmek Kolaylı Otomotiv’in misyon tanımlamasıdır. Bu amaçla araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yatırımlar yapılmakta, yatay sektörlerde farklı ürün tasarım süreçleri gerçekleştirilmektedir. 2008 yılında firma bünyesinde aynı zamanda boyama bölümü de faaliyete geçmiştir.

Bugün Kolaylı Otomotiv eğitimli personeliyle Ford Otosan, Renault , Tofaş , Honda, Hyundai, Nissan , TATA, Anadolu Isuzu, Çelik Motor, Mermerler Otomotiv ve Ulu Motor gibi distribütörlerle çalışıyor olup, bunun yanı sıra; Doğuş Otomotiv, Peugeot gibi firmalarla da altyapı çalışmalarını devam ettirmektedir. Kolaylı Otomotiv Türkiye’ deki otomobil bayilerine yönelik yaklaşık 1500 firmaya hizmet vermekle birlikte yurtdışındaki Pazar payını da ciddi oranda büyütmüştür.

Bunun için gerekli alt yapı, makine parkurları, nitelikli personel, sermaye yapısı gibi etkenlerle sürekli olarak ciddi bir yapılanma trendi içine girmiştir. Kolaylı Otomotiv, üretimini yaptığı bütün ürünlere EU (Avrupa standartları normlarında) gerekli olan garantileri vermektedir. Kalite belgelerimiz; ISO9001:2008 (kalite yönetim sistemi), ISO14001:2004 (çevre yönetim sistemi) CE, BS OHSAS 18001:2007 (İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi), Marka yenileme belgesine sahiptir.

Kolaylı Otomotiv, sektörüne yön veren lider bir firma olma özelliğini sürekli olarak korumaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder